5. oddílová výprava: Mostiště

[4.-6.11.2022]

Víkendovou výpravu jsme započali pátečním přesunem na místo určení. I přes nepřízeň počasí nás do Martinic vyjelo vlakem celkem jedenáct. Po následném tříkilometrovém přesunu jsme se dostali na chalupu v Mostišti. Večer jsme pak stihli zahrát i nějaké hry.

V sobotu jsme se po vydatné snídani vydali na dopolední procházku k místní vodní nádrži. Cestu jsme si zpříjemnili hrou na hvězdy a bodyguardy. Na oběd se podávala dýňová polévka a penne se špenátovou omáčkou a nivou. Odpoledne jsme si pak na chvilku zahráli na kutily. Vyrobili jsme dva hotely pro broučky a budku s krmítkem pro ptáčky. K večeři jsme si pak naplnili břicha domácími hamburgery. Po krátké pauze na vytrávení si děti zahrály na schovku a před spaním ještě AZ kvíz junior.

Po pudinkové nedělní snídani jsme hotely vybavili přírodním materiálem, který jsme nasbírali na sobotní procházce. Jeden z nich bude sloužit broučkům u klubovny. Dopoledne jsme na hřišti dali ještě pár kol vybíjené. Před obědem zbývalo už jenom po sobě chalupu uklidit. Jakmile jsme dojedli kuře na kari a trochu vydechli, vydali jsme se zpět na nádraží a stejnou cestou zase vlakem domů.

Děkujeme všem za krásně strávený víkend